Tuesday, January 28, 2020

Szülinap, nagykorúság, nők és örök gyerekek:)

Mielőtt beindult a decemberi forgatag, ünnepeltünk egy nagyot Máté 18.szülinapja alkalmából ❤
A HelloAnyu közösségi térbe meghívtunk kedves barátokat, sokan nem is ismerték egymást, nagyon érdekes élmény volt, ahogy folyamatosan érkeztek, nem győztem mindenkit bemutatni a többieknek.  Olyan jó érzés, mennyi gyönyörű értékes dologgal foglalkozik mindenki körülöttünk, zene, színház, képzőművészet, civil szervezetek, gyógyítás és sorolhatnám. A tortán persze egy unikornis pompázott:) Köszönet Miss Sweetspirit!
Ami pedig a legfontosabb: Máté egy kis kezdeti megszeppenés után nagyon beszédes lett, láthatóan erőteljes hatással volt rá ezt a sok kedves ismerőst együtt látni, érezni a szeretetüket, az együttlét örömét. Örök emlék:)

Közben folyik a gondnokság alá helyezés ügye, hiszen Máté nagykorú lett, megvolt a bírósági tárgyalás ahogy kell - másfajta érdekes élmény.. És mindezek mellett figyelem az egyesület életét, az együttműködéseket hasonló szervezetekkel, de leginkább abból a szempontból, amiért létrejött: sokminden történik, mégis sokszor azt érezzük, mintha szinte semmi nem történne?
Mi itt, az "alulról jövő kezdeményezések" közepette folyamatosan próbálunk mozgolódni a magunk területein töretlen lelkesedéssel, de a kézzelfogható eredmények jó része felsőbb kezekben van, az ő döntéseikre vár. Ezért volt nagyon jó érzés részt venni a Találj magadra egyesület konferenciáján, ahol a sérült gyermeket nevelő nők helyzete volt a fókuszban, és egy igazán örömteli társadalmi vállalkozás kezdeményezése, amelyet kifejezetten ezeknek az anyáknak a tudására, értékeire építve és önálló érvényesülésük érdekében dolgoztak ki. Szeretnék szívből gratulálni ezekhez a kezdeményezésekhez, nagyon jó volt együtt ötletelni. Engem kifejezetten lelkesített a soksok ok mellett most azért is, mert az új év lendületével elindítottam mozgás/tánc- és ének/hangmeditációs köröket, gondolva azokra a nőkre is, akik ezekben a kihívásos helyzetekben tudnának kicsit töltődni ilyen együttlétek alkalmával, amikor egymásban erősíthetjük mindazt az adottságot, amire a világnak olyan nagy szüksége van.. Igen, az a bizonyos gondoskodás, szeretet, lágyság, ugyanakkor töretlen erő, és hosszan folytathatnám a sort. Régóta hajt, sokakkal együtt, annak a fontossága, hogy ezek a tiszta, eredeti, gyógyító női minőségek felszabaduljanak a sok gátló tényező alól, ami a médiából stb olyan régóta ömlik ránk, és végre ne üres versengésre, megfelelési kényszerekre fecséreljük a drága erőnket (akár nőként, akár anyaként..), hanem beleálljunk abba a kiapadhatatlan forrásba, ami a belsőnkben buzog, ahonnan természetes lendülettel tudunk szeretetet és elfogadást vinni minden helyzetbe, oldva a feszültségeket, összebékítve az ellentéteket, és igen, ezáltal mindenki másban, a férfitársainkban is elindítva azokat az öngyógyító folyamatokat, ami ránk is visszahat.. Ezekről is beszélgethetnénk néha, mint ahogy remélem, hogy az elindított alkalmak mentén tudunk is majd:) Felszabadítva egymásban az örök gyermeket...

No comments:

Post a Comment